Пронађите чланак :

четвртак, 11. јануар 2018.

Петогодишњица Уније Студената Ужица и додела признања





Јуче је одржана прослава петогодишњице Уније студената Ужица у Градској кући. Том приликом дедељене су захвалнице организацијама и награде појединцима који су се злагали и допринели интересу младих.

Отварајући прославу председник УО Уније Радован Новаковић, истакао је :

- Пре пет година Унија студената Ужица била је само идеја у мислима троје младих људи , који су веровали да могу нешто да промене, да ангажујући себе дају свој допринос у развоју нашег друштва. Данас је наше удружење скуп од 1200 квалитетних, посвећених и одлучних појединаца који својим активностима дају пример и млађима и старијима од нас, како се то без превише новца може много, како се енергија огромног броја младих Ужична може објединити и усмерити на прави пут. За ових пет година у нашим животима, иза нас остају реализоване чак 102 акције, пројекти, борбе, много труда и рада уложеног у наше стварање. Остварујући сваку од тих акција, ми смо постојали све озбиљнији, самоуверенији, заправо, постајали смо људи. Ниједан резултат не постижу појединци, већ само уигран, обучен тим, тим спреман да се суочава са изазовима.
Своју репутацију Унија данас дугује својим члановима и свима Вама који сте, свако на свој начин, дали значајан допринос нашим акцијама. Било је особито задовољство предводити ову групу младих људи. Дубоко верујем да ће моји наследници бити још бољи од мене. Млађима од нас желим да поручим, да о животу уче сваки дан, да слушају искрене савете и да то схвате као најбољи пут за њих.
На крају желим да се захвалим свима који ће данас добити признања , знајте да ценимо сваки ваш гест, сваку реч подршке и подстрека који смо добили.

Једна од награђених, проф. др Весна Васовић нагласила је да ово признање за њу има веома велику емотивну вредност.


-„ Годинама радим са младим људима, студентима и настојим не само да пренесем знање већ и да учим од њих. Наиме, много је њих прокрстарило кроз учионице у којима предајем и оставило снажан утисак моралног, памтљивог и надасве људског. Они су ме осоколили за додатна ангажовања и извор су моје трајне инспирације. Отуда бројне заједничке акције, саветовања и пројекти. Као професор етике често на предавњима сугеришем да иако живимо у времену енергетске атрофије, замршених животних комбинаторика морамо да светлимо и када је све тамно. Драго ми је да је Унија овај подвиг који је уједно и императив уградила у своја настојања и нашла куражи и снаге да храбро делује. Дакле, уз младе и за младе! , истакла је проф. др Весна Васовић.



Новинар, Немања Ковачевић захваљујући се на додељеној награди закључио је :

-„Пружам руку захвалности својој генерацији, онима који тек долазе и онима који су одлучили да ме награде баш на овом месту у Градској кући у којој се до сада ниједном нисам обратио иако сам добио награду за хуманост и ширење културе међу младима као и награду „Чувар традиције“.
Драго ми је да су управо МЛАДИ разумели моју мисију , а она је сведочење љубави према свом завичају, народу, младима, традицији, породици, пријатељима и сарадницима.
Ово признање ће ми бити подстрек за даље, за борбу која тек предстоји, а то је залагање за промоцију правих вредности, односно настојање да оно што данас раде вредни људи и што су стварали кроз векове не падне у заборав, већ да нам буде темељ националне саборности и опстанка. Растајући се са вама поручујем свим младим људима да наставе храбро до свог циља, јер на вама остаје свет.“


Својим музичким наступом ово свечано вече подржала је Нађа Ђоковић студенткиња Педагошког факултета. Завршни део ове свечаности  прошао је у обећању присутних да ће Унија и даље истим жаром самостално, независно, енергично и бескомпромисно наступати и штитити интересе младих.
                                                                               
                                                                                                Текст : Р.В.

                                                                                                Фотографије:Игор Ђорђевић

0 коментара:

Постави коментар